In Memoriam

IN MEMORIAM

Ens va deixar l’amic Enric el tercer dijous de maig, el 15 de maig de 2003, ben entrada la primavera, quan les muntanyes que ell tant ha estimat lluïen ben florides. Ens ha deixat quan el Centre resplendeix com en les millors époques, com a ell li agradava veure’l. Ens ha deixat per sempre, però el caliu del seu esperit muntanyenc romandrà a les entranyes del Centre Excursionista Pedreguer que ell va fundar fa ara més de 30 anys.

Enric Poch i Romero va nàixer a Reus el 7 de març de 1928. Va conèixer, casualment, el poble de Pedreguer arran d’un viatge per visitar a uns familiars que vivien aci. Poc després, a les acaballes del 1970, s’hi va instal·lar amb la seua família.

La seus innata passió per les muntanyes el va apropar a un grup de joves de Pedreguer amb qui va compartir inoblidable experiències que fluirien cap a la constitució del Centre.

Amb el seu caràcter obert, senzill i afable, es va guanyar l’estima de tots aquells que el conegueren, i de totes les generacions de muntanyencs que han passat pel Centre Excursionista Pedreguer, entitat que ha presidit inenterrompudament des de l’any 1971.

No només era conegut a Pedreguer sinó també a la comarca i per la resta dels Països Catalans, on va deixar emprenta del seu admirable caràcter entre tots aquells que tingueren ocasió de compartir una estona amb ell, en qualsevol dels Aplecs Excursionistes dels Països Catalans.

Amb la seua cultura i la seua terra, li va agradar el poble de Pedreguer al primer colp d’ull perquè estava envoltat de muntanyes. Des d’aci va continuar amb la seua ineludible excursió dels diumenges per fluir del benestar i trobar el reconfort de l’ànima a les muntanyes.

Ha estat, al front del Centre Excursionista Pedreguer en les etapes més dolces i agraïdes, però també en els moments més difícils i delicats de l’entitat. Ha estat el president de tots i per tots, el que l’ha fet guanyarse el reconeiximent i l’afecte dels qui l’han envoltat.

El seu caràcter solidari el va menar a involucrar-se en altres iniciatives altruistes, com ara la donació de sang, activitat en la qual participava activament a l’hora d’organitzar les sessions periòdiques.

Al llarg de la seua estada a Pedreguer els homenatges cap a la seua persona i la seua tasca han estat una constant. Recentment, el Casal Jaume I li havia concedit un premi per la seua trajectòria humana, mentre, paral·lelament, l’Ajuntament havia engegat els tràmits per anomenar-lo fill adoptiu de la Vila. Precisament l’Ajuntament de Pedreguer va lliurar l’any 1999 el Premi d’Honor en l’àmbit cultural al Centre Excursionista per la seua trajectòria, un guardó que suposa a més un reconeixement a la tasca de l’Enric al front de l’entitat.

Com li deien, Enric Poch Romero, ell afegia utilitzant les inicials En Pau Repose.

EPR l’amic Enric, el President.