Fundació Baleària

Conveni Fundació Baleària - CEP

Pedreguer mira mar enllà.
La Fundació Baleària signa un conveni per a facilitar els viatges del Centre Excursionista Pedreguer a les illes.

El Centre Excursionista Pedreguer amplia els seus horitzons. La institució, una autèntica referència cultural i mediambiental per a tota la Marina Alta, ha signat un conveni amb la Fundació Baleària amb l'objecte de facilitar el viatge dels seus quasi dos-cents socis a l'arxipèlag balear a bord dels diferents vaixells amb els quals opera aqueixa flota.
L'acord va ser ratificat divendres passat en la seu del Centre Excursionista a Pedreguer pel president d’aquest organisme, Joan Costa, i pel gerent de la Fundació Baleària, Ricard Pérez. Aquest últim organisme permetrà que els socis del Centre disposen de tarifes especials en els preus dels ferris de la companyia que uneixen Dénia i València amb les illes.
L'enteniment entre les dues institucions obri així un enorme ventall de possibilitats. El Centre Excursionista Pedreguer (CEP) podrà no només planificar noves excursions en les Balears, sinó accentuar els llaços culturals amb l'arxipèlag i realitzar intercanvis amb entitats radicades a Eivissa, Mallorca o Menorca. Joan Costa ho va definir de forma molt gràfica: “Fins a ara sempre havíem mirat terra en dins. Ara és el moment de mirar mar enllà”. De fet, el Centre Excursionista ja ha planificat diverses activitats en les Balears.
Per la seua banda, Ricard Pérez va assenyalar en la signatura del conveni, al que va assistir una nodrida representació de socis del CEP, que un dels objectius fonamentals de la Fundació és “contribuir a crear nexes entre els territoris en els quals opera Baleària a través de les persones”. En aquest sentit, va afegir que “és de debò un motiu d'orgull que a l'hora de poder realitzar aqueixa tasca col·laborem amb el centre de Pedreguer, un autèntic referent com organització social que des de fa més de trenta anys ha demostrat el seu compromís amb els valors de la terra”.
Pérez va explicar a més que iniciatives com aquesta contribueixen a “crear un capital social d'indubtable valor en l'àmbit de la Fundació Baleària”. Dins dels diferents programes que aquesta última institució té en marxa, l'acord amb el CEP va quedar enquadrat en “el Programa de suport a les entitats culturals, socials i esportius de l'espai Ramón Llull”.
No obstant això, el gerent de la Fundació Baleària va explicar als socis del CEP altres programes socials desenvolupats sempre amb l'objectiu d'intensificar llaços entre les dues ribes del mar. Va ser el cas del programa d’avistament de cetacis, en el qual estan participant uns 300 voluntaris, la Biblioteca Ramón Llull, la commemoració dels Borja, la “Baralla de les Meravelles” o Terra de Retrobament, actuació que ha permès ja a deu mil mallorquins visitar la Marina Alta.

A. Ruiz, comunicació de la Fundació
17-03-08

Nota del CEP:
Tenim previst fer un primer viatge de cap de setmana i en tot cas volem organitzar un, pel pont d'octubre vinent, a Malloca-Menorca.